За Музея

Виртуалният музей на ЕГ Пловдив съществува благодарение на всички, които предоставиха материали за създаването му. Благодарим ви!

Специални благодарности на екипа, който се погрижи да събере, картотекира и аранжира множеството снимки, документи и видео клипове и да ги направи достъпни до всички на страниците на този сайт.

 

Мария Венева '88

Мария Венева

Мария е юрист по професия. В годините на прехода се дипломира по право и стопанско управление едновременно в Софийския университет. Решава, че светът е извън София, учейки следдипломен курс по "Международни икономически отношения" в Германия. Практиката в германския Бундестаг  и опита в екипа на външен министър в Европа й отворят прозорец към свят с правила и позитивни практики, които я учат и до днес. Връща се в Родината и разбира, че млад човек има шанс бъде одобрен за работа, ако премахне всичко наспорено зад граница в автобиографията, и заключва: "била в майчинство". Става успешна след това. Работи като юрист в Германо-българската търговска камара. Завършва спецализация по международно право в Швейцария, където вековните традиции се променят, но и пазят устоите на пряката демокрация. Учредител и управител на Българо-швейцарска търговска камара. Прави успешен бизнес в съдружие с немската си приятелка. Но се връща в родния Пловдив. И в училище. Сега: обича чистия въздух и децата.

 

Ивайло Василев '06 Ивайло Василев Ивайло Василев Ивайло Василев

Ивайло Писков

 

 

Ивайло Писков '94 Ивайло Писков Ивайло Писков

Ивайло Писков

Г-н Писков работи като изпълнителен директор в Goldman Sachs. Занимава се с информационни технологии от почти 20 години и това се оказа изключително полезно за решаването на всички технически въпроси при изграждането на ВМ. Във времето, когато не работи върху неотложни финансово-информационни проблеми или върху страниците на ВМ, той прекарва в менторинг на нови предприемачи и собственици на малки бизнеси и в търсене на таланти, които ще бъдат следващия Фейсбук или Туитър. Г-н Писков е също така любител на шотландския малц както и запален кулинар с 2 издадени книги, които имат за цел да популяризират българската кухня по света.